#TROTSOPMEDIANT

Twentsche nuchterheid

We zijn een lijnorganisatie met duaal management op alle stuurlagen, waardoor bedrijfsvoering en behandelinhoud hand in hand gaan. Onze cultuur is informeel, de lijnen zijn kort en een collega om mee te sparren is zo gevonden. We zijn open, nuchter, weten van aanpakken en richten ons vooral op waar we voor zijn: het verlenen van Gewoon Goede Zorg!

reflectie

Onze medewerkers zijn altijd volop in beweging! Wij zijn goed in wat we doen, maar daarnaast onderzoeken we ook steeds nieuwe mogelijkheden om ons te verbeteren. Onze teams reflecteren samen met het management regelmatig op de geleverde prestaties, waardoor een probleem snel kan worden omgezet in een kans om je te verbeteren. Binnen Mediant krijg je de ruimte om jezelf optimaal te ontplooien en de ondersteuning te ontvangen die je nodig hebt. Hierdoor zijn we altijd in ontwikkeling!

Ondernemerschap

Mediant is een financieel stabiele organisatie waar jaarlijks geïnvesteerd wordt in nieuwe ontwikkelingen. Nieuwe ideeën kunnen vanuit alle lagen uit de organisatie worden aangedragen. Heb jij een vernieuwend idee, of heb je bepaalde technieken ontdekt die je graag zou willen toepassen in de praktijk? Door de korte lijnen in onze organisatie kun je dit altijd bespreken en je idee presenteren.

Transparant

We streven er naar om als organisatie zo transparant mogelijk te zijn. Zowel richting onze cliënten als richting onze medewerkers en samenwerkingspartners. Het jaarverslag is bijvoorbeeld voor iedereen te downloaden op onze website, en er zijn beleidsdagen waarin de plannen voor de toekomst met de afdelingen gedeeld worden. Via de website en social media worden de laatste ontwikkelingen met cliënten gedeeld, en voor medewerkers is er het intranet waar het laatste nieuws op te lezen is. Ook hebben we interne en externe bladen om de laatste ontwikkelingen met alle betrokken partijen te delen.

Samenwerken

Met ongeveer 1200 medewerkers verdeeld over 20 specialistische centra hebben we veel verschillende kennis in huis. We stimuleren om tussen verschillende centra veel samen te werken. Technieken die binnen het ene centrum gebruikt worden kunnen bijvoorbeeld weer nieuwe inzichten opleveren bij het andere centrum. Samen zijn we één Mediant en streven we er altijd naar om onze Gewoon Goede Zorg te leveren! Naast dat er hard gewerkt wordt, nemen we zo af en toe ook tijd voor ontspanning.  Zo hebben we een actieve personeelsvereniging en een jaarlijks terugkerend Mediant feest, dat altijd heel goed bezocht wordt!